Typ

Sala Silvergruva – En Silvergruva för hela familjen, fylld av historia och upplevelser!

Har du hørt legenden om Bråsta Lasse? En dag flere hundrede år siden, en af Bråsta-Lasses køer hjem fra græs med noget, der skinnede som sølv horn. Dagen efter han fulgte sine køer ud til hans store glæde fandt de sølv i rotvältan af et stort gran. Bråsta-Lasse og hans mænd begyndte minedrift sølv malm og produceret sølv og det siges, at det var som det blev opdaget sølv på Sala Silver Mine.

Under sin storhedstid tælles Sala Silvermine en af verdens fem største sølv indskud. Gustav Vasa opkaldt mine Svea Rikes finansministerium og Karl IX sagde Riksens chef Clenodium. Det fremgår, at forskellige størrelser elskede mine og dette vidunderlige sted, vi ønsker at dele med dig! Sala Silvermine er i dag både beskyttet som fortidsminder og historiske bygning, og derudover tælle chips på kanten af mineområdet til et naturreservat.

I dag kan du tage en tur gennem historien både over og under jorden. Man kan nyde en kop kaffe i den maleriske kaffe hus eller spise et lækkert måltid på kroen. Konferencer i den smukke direktør bolig eller hvorfor ikke tage et spil petanque med venner i den fantastiske dejlig have bag det? Sidst, men ikke mindst, må vi ikke glemme at besøge minen butik og museum med sin unikke genstande!

Populärt just nu